Artikkelit

Miten valitsemme vihjekohteet?

Vihjekohteiden valinta on monitahoinen prosessi. Kiinnitämme ensiksi huomioita mm. seuraaviin asioihin:

  • viime aikaiset otteet sarjassa
  • kokoonpanomuutokset verrattuna edellisiin kierroksiin
  • koti/vieras riippuvuus

Poissaoloissa merkittävämpää on mielestämme muutokset viime kierrosten pelaavaan kokoonpanoon - 13 kierrosta sivussa ollut joukkueen tähtipelaaja joka teki edellisellä kaudella 20 maalia ei välttämättä ole läheskään niin suuri menetys kuin vaikka 7 viimeistä peliä 90 minuuttia uurastanut luottopakki. Myöskin pitkä tappioputki menettää osittain merkityksen jos joukkue on alemman keskikastin joukkue ja vastassa on ollut sarjan kärkijoukkueet. Sama painoarvo on olemassa tietysti myös toisinpäin. Psykologista vaikutusta pelaajien takaraivossa kun on vaikea mitata millään mittarilla - jokainen pelaaja käsittelee asiat eri tavalla.

Tämän jälkeen mieleemme on muodostunut jonkinlainen kuva joukkueiden välisistä voimasuhteista jonka jälkeen on aika kiinnittää huomio ottelusta saataviin kertoimiin sekä kohteelle annettuihin tasotusrajoihin. Kerroinvertailu käy helpoiten kun käyttää muutamaa netin kymmenistä kerroinvertailusivustoista. Mikäli kohteelle tarjottu kerroin on mielestämme maistuva niin vihjaamme kohteen ja myös pelaamme sen aina itse vähintäänkin vihjaamallamme panossuosituksella.

Emme siis laske ennalta kohteelle prosenttijakaumia ja sen kautta etsi yli/alikertoimia maailman markkinoilta vaan luotamme itse omaan "näppituntumaamme". Aina se ei kuitenkaan ole oikeassa vaan menee metsään ja urakalla. Emme kuitenkaan jää ripottelemaan tuhkaa päällemme vaan suuntaamme katseen tulevaan - meillä kun ei ole mahdollisuutta muuttaa kohteen tulosta jälkikäteen.

Emme myöskään huomio joukkueiden välisten otteluiden voimatasapainoa esim. 5 tai 10 vuoden aikaväliltä. Tuona on tapahtunut paljon muutoksia - luonnonnurmi on saattanut muuttua tekonurmeksi, valmentaja vaihtunut 5 kertaa, pelaajarunko kolmesti jne. Esim. 6 vuotta sitten Liverpoolin voitto Tottenhamista oli aika lailla normaalia kun taas viime vuosina Spurs on monesti napannut pinnat Poolilta huomattavasti suuremmalla prosentilla. Joten onko 10 vuoden pitkäaikaisella statistiikalla paljonkaan vaikutusta?

Olet tässä: Home